-  [Αρχική


[Επιστροφή]
Απάντηση σε θέμα
Όνομα
Email
Θέμα   (απάντηση στο 91337)
Μήνυμα
Captcha image
Αρχείο
Video   Βοήθεια
Κωδικός  (για τη δυνατότητα διαγραφής)
  • Επιτρεπόμενοι τύποι αρχείων: GIF, JPG, PNG
  • Μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος 3000 KB.
  • Εμφάνιση Catalog

Αρχείο 154353402117.png - (298.49KB , 1000x963 , pepe_the_frog_greek_02.png )
91337 No. 91337
>"Mπου χου χου! Η Χρυσή Αυγή υποκινούν τους μαθητές να κάνουν καταλήψεις και πορείες για την Μακεδονία!"
>Ούτε μια φωτογραφία ή βίντεο με φυλλάδια, πανό και συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Και μετά περιμένουν να τους πάρουμε στα σοβαρά.
Μεγιστοποίηση εικόνων
>> No. 91338
Τα ΜΜΕ είναι κλασσικά αυτιστικά, αλλά και οι μαθητές τι ακριβώς περιμένουν να καταφέρουν με μια κατάληψη σε σχολεία; Απλά θέλουν να χάσουν μάθημα κλασσικά.
Επίσης, το θέμα δεν είναι καν worthy για κατάληψη, γιατί με την ίδια λογική, πρέπει να κάνουν κατάληψη για κάθε "Αθήνα" στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά εκεί στα Σκόπια πέτυχαν το στόχο τους γιατί απλά τους δίνουν spotlight επειδή "μας πήραν το όνομα"
>implying οτι το 95% των Ελλήνων ξέρουν οτιδήποτε για Μακεδονική ιστορία έξω από μουφέ conspiracy βίντεο στο γιουτούμπ.
>> No. 91342
>>91337
>Η Χρυσή Αυγή υποκινούν
Δεν ήταν δικό σου αυτό ελπίζω.
>> No. 91358
>>91337
>«Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία»
>Μια συμφωνια μιας συγκεκριμενης κυβερνησης δινει στην πγδμ το ονομα "Βορεια Μακεδονια".
>Φταιει η δημοκρατια σαν πολιτευμα.
>Μαλακα: "Φταιει η δημοκρατια σαν πολιτευμα".
>Δεν κρυβεται η Χρυση αυγη πισω απ αυτο.
Μη γινεσαι γελοιος.
>> No. 91361
>>91337
Φυσικά και πρέπει. Δεν θα έπρεπε ; Καλά κάνουν.
>> No. 91367
>>91338
>μαθητές τι ακριβώς περιμένουν να καταφέρουν με μια κατάληψη σε σχολεία;
Τίποτα. Καλλιεργούν απο μικρά την ελληνική νοοτροπία του είμαι δυσαρεστημένος με κάτι επομένως κλείνω/καταλαμβάνω και κάτι, υπηρεσία, δρόμο, σχολείο κλπ

>γιατί με την ίδια λογική, πρέπει να κάνουν κατάληψη για κάθε "Αθήνα" στις ΗΠΑ
Ε ντάξει λίγο τραβηγμένο. Άλλο πόλη άλλο χώρα. Στις πόλεις η απόδοση του ονόματος είναι περισσότερο τιμητική, όπως ας πούμε το Ypsilanti στο Michigan. Δεν ισχυρίζονται ότι είναι ο Υψηλάντης, απλώς τον τιμούν χρησιμοποιώντας το όνομά του.

>>91358
>δεν καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ απλής ιδεολογικής συνάφειας και υποκίνησης
Ο ΟΠ μίλησε για υποκίνηση. Το γεγονός ότι δύο πράγματα σχετίζονται δεν σημαίνει ότι το ένα προκάλεσε το άλλο.
>> No. 91368
>>91367
Δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβεις οτι βρωμαει χρυση αυγη απο πισω; Ειναι τοσοι χρυσαυγιτες, με παιδια μαθητες. βλεπεις τα συνηθματα, και το μηνυμα - καλεσμα.
τι κανει νιαου νιαου;
>> No. 91371
>>91368
Για όνομα του θεού, ακόμα δεν καταλαβαίνεις.

Υποκίνηση σημαίνει έχει πέσει ένα κεντρικό σύνθημα από το κόμμα ωστε
κομματικές νεολαίες και εκπαιδευτικοί να ξεκινήσουν ομαδικά ένα κύμα
καταλήψεων. Μέχρι τώρα οι ενδείξεις που έχουμε δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για memetically μεταδιδόμενη ανεξάρτητη μαθητική μαλακία. Όλες οι καταλήψεις κάπως έτσι λειτουργούν. Κανείς δεν διαφωνεί για το τι "βρωμάει". Αλλά το "βρωμάει" δεν σημαίνει υποκίνηση. Λίγη ακριβολογία δεν βλάπτει.
>> No. 91373
>>91358
> Η Χρυσή Αυγή έχει την οργάνωση να είναι πίσω από οτιδήποτε.
H Χρυσή Αυγή απλά κάνει ride to wave αυτή τη στιγμή γιατί τους βολεύει για τις εκλογές που έρχονται σχετικά σύντομα. Πάλι, τα ΜΜΕ είναι αυτά που δημιουργούν την κατάσταση στην οποία στηρίζεται η ΧΑ. Φυσικά όλα αυτά σε πανελλήνιο επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο, αρκετοί χρυσαυγήτες κολλάνε κοντά σε τέτοιες πορείες με τη λογική "απλά ερχόμαστε από κοντά μη σας πειράξουν οι x", για να εκμεταλλευτούν την δημοσιότητα.
>>91367
Η τιμητική χρήση ενός ονόματος δεν είναι το ίδιο, και δεν έχω τίποτα εναντίον αυτής. Ουσιαστικά με το μακεδονικό, πολλοί πλέον έχουν μπλέξει το "κλέβω το όνομα" με το "κλέβω την ιστορία". Πχ, στα Σκόπια μέχρι τώρα έκλεβαν την ιστορία, αλλά κανένας δεν ξεσηκώθηκε ποτέ σε τέτοιο επίπεδο. Καλά έκαναν κιόλας, γιατί τα Σκόπια είναι ένα ασήμαντο κράτος, και όποιος χρειάστηκε να περάσει ποτέ από εκεί το καταλαβαίνει. Και εγώ μπορώ να ισχυριστώ πως έγραψα το Satisfaction πρώτος και το έδωσα στους Ρόλινγκ Στόουνς. Δεν θα δώσει κανένας σημασία γιατί είναι γελοίο. Η ιστορία είναι ήδη γραμμένη. Τώρα υπάρχει πανελλήνιος ξεσηκωμός επειδή οι ~15 χώρες που χρησιμοποιούσαν FYROM μέχρι σήμερα θα χρησιμοποιούν κάτι άλλο που επίσης έχει το Macedonia μέσα.
Το πραγματικό πρόβλημα (άν υπάρχει) δεν είναι το όνομα, αλλά το γεγονός οτι αν δεν κρατήσουμε το dispute ανοιχτό, θα τους δώσουμε πιθανή είσοδο στην Ε.Ε, η οποία πλέον δεν ενδιαφέρεται τόσο για την κατάσταση μιας χώρας όταν διαχειρίζεται αιτήσεις. Αυτό 99.9% προσθέτει μια ακόμα αδύναμη οικονομία στο ευρώ, και δεν βαστάμε πολλά τέτοια πλέον.
>> No. 91375
poli based koma h XA
tha tous ksanapsifiso!
>> No. 91376
>>91371
Λαθος.
Ετσι λειτουργει η καταληψη που γινεται στο σχολειο της γειτονιας μου.
Οι γενικευμενες καταληψεις σε ολη τη χωρα την ιδια μερα, για τον ιδιο λογο, οχι δε γινονται απο "memetically μεταδιδόμενη ανεξάρτητη μαθητική μαλακία".
Σιγα μην επαιρνε την ευθυνη για τις καταληψεις η Χρυση Αυγη. Εδω σκοτωσανε ανθρωπο και πηρανε την ευθυνη αφου τους ειχανε ειδη βαλει μεσα.
>> No. 91407
Αρχείο 154371780465.png - (349.34KB , 900x900 , savage_awoo_el_greco_01.png )
91407
>>91368
Δηλαδή όλοι οι έλληνες πολίτες που τους προηγούμενους μήνες κάνανε πορείες για την Μακεδονία είναι χρυσαυγίτες, ε; Mε την λογική αυτή ηλίθιε η Χρυσή Αυγή θα ήταν κύβερνηση τώρα. Επίσης δεν μας απέδειξες ότι η Χρυσή Αυγή κρύβεται πίσω από τις πορείες και τις καταλήψεις των μαθητών και κάνεις απλά υποθέσεις του κώλου σαν φιλελέμπουρας του κώλου που είσαι. Τέλος από που κι ως που θεωρείται κάποιος φασίστας που νοιάζεται για σημαντικά, εθνικά θέματα; Mε την λογική σου οι επαναστάτες του 1821 ήταν φασίστες.

Τράβα πλύσου τώρα.
>> No. 91409
dn ktlv apo pote einai kakia h XA?
epidi varaei aristerous lmao
>> No. 91410
>>91407
Ρε αρχιδα. Δεν καταλαβες κατι βασικο. Υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στον πατριωτισμο και στον εθνικισμο. Πρωτον, ψαξε και μαθε ποια ειναι. Δευτερον: οι παλιοτερες διαδηλωσεις που λες, αντε να το δεχτω, ητανε πατριωτικες διαδηλωσεις, οκ.
Οι συγκεκριμενες -προσφατες- καταληψεις των σχολειων, ειχαν στοιχεια οχι πατριωτικα, αλλα εθνικιστικα. Βλεπε "Ελλας ή τεφρα", "Η δημοκρατια πουλησε τη Μακεδονια", κλπ.
Ο κυριοτερος εκπροσωπος του εθνικισμου στην Ελλαδα ειναι η Χρυση Αυγη. Οι καταληψεις με τα εθνικιστικα χαρακτηριστικα ηταν σε ολη τη χωρα, και οχι σε μια πολη μονο.
Δε γινεται να στο κανω πιο απλο.
>> No. 91411
>>91410
Τρίτος εδώ, θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο, τράβα πλύσου, βρωμάς τζίβα
>> No. 91413
>>91411
Βρωμαω επειδη ηταν απλυτο το μουνι της μανας σου. Συγγνωμη αν σε φερνω σε δυσκολη θεση.
>> No. 91414
>>91413
Βρωμάς επειδή ήσουν οικοδομή αλβανάκο και σε χτυπάγανε κομπρεσέρ στο κολαράκι. Δε ζητάω συγνωμη αν έπρεπε να ήσουν εκεί απο την αρχή και να κάνεις τη δουλειά που έπρεπε να κάνει ο πούστης της παρέας, απλώς δε θα πληρωθείς για τη πούτσα που να φάς σήμερα.
>> No. 91416
Αρχείο 15437886081.jpg - (359.59KB , 1600x1326 , Σ526φ2.jpg )
91416
>>91410
>Οι καταληψεις έχουν εθνικιστικικό χαρακτήρα, η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστές, άρα οι καταληψίες είναι Χρυσαυγίτες

Επίσης ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Μπράβο μπετόβλακα NPC. Συνεχίζεις να κάνεις ηλίθιους παραληρισμούς αντί να μας δείξεις τρανταχτές αποδείξεις περί παρέμβασης της Χρυσής Αυγής. Για το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και τις διάφορες ακροαριστερές οργανώσεις όμως που μοιράζουν φυλλάδια και κολλάνε αφίσες δεν λες τίποτα. Ούτε για το ΣΥΡΙΖΑ που ενθαρύνει καθηγητές και μαθητές να τρομοκρατούν όσους διαδηλώνουν για την Μακεδονία.
>> No. 91417
Αρχείο 154380346476.jpg - (26.91KB , 333x334 , 1541378482032.jpg )
91417
Εγώ το ενδιαφέρον που παρατηρώ σε αυτήν την ιστορία είναι το ποσο γρήγορα μπορεί να γίνει η μετάβαση από το συστήμα στο αντισυστημα και εναλλάξ. Χρειάζονται μόλις λιγες γενιές μεχρι οι επαναστάτες του χθες να γίνουν οι καθεστωτικοι του σήμερα. Η αριστερά, όσο και αν προσπαθεί, σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει την επίφαση του αντισυστημισμού.

Αν οι νέες γενιές ξέρουν να κάνουν κάτι καλά, αυτό είναι να γνωρίζουν ενστικτωδώς ενάντια σε τι πρέπει να αντιδράσουν. Πρέπει να αντιδράσουν στην μαμά και στον μπαμπά, στον καθηγητή και στον εκάστοτε φορέα εξουσίας. Απαξ και ξέρουν ενάντια σε τι πρέπει να επαναστατήσουν, δεν τους είναι δύσκολο να αφουγκραστούν τον παλμό του συστήματος. Δεν τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ποια λέξη ή ιδέα είναι πραγματικά edgy και επικίνδυνη για το σύστημα, ή ποια είναι ικανή εκνευρίσει τον πασοκομπούμερ καθηγητή (Hint: δεν είναι η λέξη "ισότητα"). Η εικόνα του σοσιαλιστή επαναστάτη τους είναι ολότελα ξένη, αφού ανήκει σε άλλη εποχή. Όταν οι Zoomers σκέφτονται σοσιαλισμός, το μυαλό τους μαλλον πηγαίνει στον μπαμπά τους ή στον παππουλάκο Γαβρόγλου. Και η σκέψη τους ακολουθεί αυτή τη τυπική δομή:

Αν σύστημα(μπαμπάς, καθηγητής κλπ) = αριστερό, τότε αριστερό=κακό

Προσέξτε ότι η απόδοση του χαρακτηρισμού "κακό" στο "αριστερό" εχει ελάχιστα να κάνει με τις ίδιες τις αξίες του "αριστερού".
Αρκεί που το "αριστερό" ταυτίζεται με το "σύστημα". Κυριολεκτικά δεν χρειάζεται να ξέρουν τίποτα για να αντιδράσουν ενάντια στο σύστημα. Χρειάζεται απλώς να το αντιλαμβάνονται ως τέτοιο και η διαδικασία αυτοματοποιείται.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Είναι λες και οι κοινωνίες έχουν έμφυτο κάποιον διαλεκτικό μηχανισμό αυτορρύθμισης που επαναφέρει την ισορροπία. Αν η θεωρεία ευσταθεί, και μάλλον ευσταθεί, τότε πρέπει να ζούμε στο μεταίχμιο μεταξύ δύο εποχών. Όλα έχουν προκαθοριστεί.
>> No. 91425
gt fovaste thn XA?
afto dn katalava, dld tha anastithei o xitler kai ta es es?
>> No. 91431
>>91425
Kai esy to gelas. Alla xreiazetai. DEUS VULT
>> No. 91432
 
>>91431
>> No. 91448
>>91431
makari file


Διαγραφή δημοσίευσης
[]
Password  

Αναφορά δημοσίευσης