/b/ - Random

Όνομα
Email
Θέμα
Σχόλιο
Γκάμπτζα
Αρχείο
Βίντεο
Κωδικός (Για δυνατότητα διαγραφής.)


Αρχείο: 1698643631231.png (125 KB, 275x298, 1689550658183705.png)

 No.105333

Γιατί η ειδωλολατρική τους θρησκεία ήταν ήδη Σημιτισμένη. Οι Έλληνες εισήλθαν στην Ελλάδα στο διάστημα 2100-1600 π.Χ. ανάλογα με το ακαδημαϊκό μοντέλο που πιστεύετε. Ο μόνος μεγάλος θεός που έφεραν μαζί τους ήταν ο Δίας. Οι άνθρωποι που κατέλαβαν την Ελλάδα όταν οι Έλληνες κατέκτησαν και συγκρότησαν τη θρησκεία τους ήταν είτε φυλετικά Σημιτικοί, είτε επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη σημιτική κουλτούρα μέσω του εμπορίου και της μετανάστευσης μέσω πλοίων. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι - οι Πελασγοί - είχαν ήδη τη λατρεία του Κρόνου / Ελ όταν μπήκαν στην Ελλάδα.

Για τους λεβεντινούς (σημιτικούς) λαούς, ο Ελ και ο Κρόνος ήταν πανομοιότυποι. Ποιος ήταν ο Κρόνος; Κρόνος ήταν το ελληνικό όνομα κανενός άλλου από τον βίαιο και αιμοδιψή Ρωμαίο θεό Κρόνο. Ακριβώς όπως ο Ελ στη Μέση Ανατολή, ο Κρόνος στη μεσογειακή μυθολογία ήταν ο υψηλότερος τιτάνας του πανθέου, ο άρχοντας του θρόνου του ουρανού, ένας βίαιος σφετεριστής που είχε νικήσει τον πατέρα του για υπεροχή και ένας αδίστακτος τύραννος. Όμοιος με τον Ελ στη σημιτική θρησκεία, ο Κρόνος-Κρόνος ήταν θεός της συγκομιδής και της γεωργίας και θεωρούνταν επίσης ο Πατέρας του Χρόνου, όπως ο Ελ ήταν γνωστός ως «πατέρας των ετών» και «αρχαίος των ημερών» στα προ-ισραηλιτικά σημιτικά κείμενα. και σε μερικά βιβλία της Εβραϊκής Βίβλου. Άλλωστε, ο Κρόνος-Κρόνος ήταν ένας βρεφοκτόνος θεός που καταβρόχθιζε τα παιδιά και η λατρεία του χαρακτηριζόταν από ανθρωποθυσίες και προσφορά πρωτότοκων γιων στο ολοκαύτωμα. Αυτό θα εξηγούσε γιατί βρίσκουμε κάποια απομεινάρια της πρακτικής της ανθρωποθυσίας και της τελετουργικής βρεφοκτονίας στην ιεχωβική λατρεία στα κείμενα της πρωτογενούς ιστορίας της Εβραϊκής Βίβλου. Τα κύρια σύμβολα του Κρόνου ήταν το δρεπάνι, ο σταυρός και το εξάγωνο.
>>

 No.105334

Αρχείο: 1698643783822.jpg (101.6 KB, 1024x1019, 1681841942124807.jpg)

Το ίδιο ισχύει και για τους Ρωμαίους, μόνο που αντί για τους Πελασγούς, ήταν οι Αβορίγινες και οι Ετρούσκοι. Μιλώντας περισσότερο για την Πελασγική θρησκεία, λάτρευαν μια Αγροτική Ιερογαμία Παρθένα θεά από το βουνό ως Μαρί στη χώρα των Βάσκων (που κατοικούν στα βουνά), Κυβέλη στην Ανατολία (ονομαζόμενη θεά από το βουνό) και Μπριτόμαρτις στην Κρήτη (ονομαζόμενη θεά από το βουνό) και ο σύζυγός του, ο θεός της βλάστησης που συνδέεται με τον ήλιο και τον ταύρο που πεθαίνει και ανασταίνεται (όπως ο Babai, ο Dyonysus, ο Fufluns, ο Attis, ο Adonis, ο Velcanos, κ.λπ.). Λάτρευαν ένα ολόκληρο πάνθεον από χθόνιες (συνδεδεμένες με τον κάτω κόσμο) θεότητες. Ο Ηρόδοτος ανέφερε ότι οι Πελασγοί λάτρευαν τους Καβείριους (μερικοί αριθμοί που συνδέονται με την Κυβέλη και την Άττις), γνωρίζουμε από άλλους πελασγούς χθόνιους θεούς που επέζησαν ως Ποσειδώνας (πελασγός θεός του σεισμού), Ρέα, ​​Δήμητρα, Αθηνά, Εκάτη κ.λπ. και η προοπτική της Σαρδηνίας, είναι σχεδόν το ίδιο, το πάνθεον ήταν γεμάτο με χθόνιες θεότητες που συνδέονται με τους μεγαλίθους, τα νερά, τα βουνά και τα δάση που υποθέτω ότι στην Ελλάδα επέζησαν ως Νύμφες και μικρότερα ντόπια νούμερα (όπως η θεά του βουνού Britomartis). Οι Μινωίτες, όπως οι Σαρδηνοί, έφτιαχναν τόνους αγαλμάτων σχετικά με την ιερογαμία που προσαρμόστηκε από τον ηλιακό αγροτικό θεό ταύρου που πεθαίνει και ανασταίνει και από την παρθένα θεά του βουνού και τα χθόνια νούμερά της.


[Επιστροφή] [Catalog] [Απάντηση]
Διαγραφή δημοσίευσης [ ]




Traffic Lag - Moufachan

Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και η σχετική ευθύνη ανήκει στους χρήστες που το δημιουργούν.